Rolstoelbasketbalnieuws

Rolstoelbasketbalnieuws2024-03-28T19:40:25+01:00

Clinic Rolstoelbasketball SC Flevostar

Op 6 december heeft Flevostar een speciale clinic Rolstoelbasketbal georganiseerd voor de buurtsport coaches van Dronten. Doel was om hen van het bestaan van deze sportieve tak in Dronten nog eens onder de aandacht te brengen. En dat kan je het beste doen door een “hands on” ervaring.

Met 6 coaches was de afvaardiging een enthousiaste deelname aan deze clinic, en blijkt het nog best een uitdaging om rolstoel rijden te combineren met een sportieve sport prestatie. Het was voor menig buurtsportcoach een eerste keer kennismaken met het rijden in rolstoelen wat dan ook leidde tot enkele vermakelijke momenten.

Een clinic als deze is niet alleen bedoeld  om mensen kennis te laten maken met deze sport, maar ook om aandacht te vragen voor het teruglopende ledenaantal van de rolstoelbasketballers en het feit dat vrijwilligers belangrijk zijn om een vereniging als Sc Flevostar te laten functioneren. Een omnisport vereniging voor jong en oud, voor mensen met en zonder een handicap en daardoor een geheel eigen karakter wat dan ook een speciale plaats in het sport aanbod in Dronten verdiend.

De Clinic begon met een vrij lichte serie van oefeningen in  rolstoel beheersing en bal controle, om die vervolgens te combineren en met een element van conditie training af te sluiten alvorens een wedstrijdje gespeeld werd om een indruk te krijgen van het rolstoelbasketbal. Er werd over en weer uitstekend sportief spel gespeeld en met een aantal mooie scores door de leden van Sc Flevostar als de buurtsportcoaches is de basis  voor een herhaling van een clinic als deze duidelijk gelegd.

De vrijwilligers die de clinic mogelijk hebben gemaakt worden vriendelijk bedankt en Sc Flevostar ziet graag in 2024 een vervolg tegemoet, waar al plannen zijn om verantwoordelijke wethouder en raadsleden uit te nodigen voor een dergelijk vervolg.

Mocht u nou geïnteresseerd zijn  om kennis te komen maken met Rolstoelbasketbal, kom dan vooral kijken, ze trainen op woensdag avond, met uitzondering van schoolvakanties, vanaf  20.00 uur in sporthal ’t Dok in Dronten. Mocht rolstoelbasketbal niet jouw sport blijken, Sc Flevostar heeft een uitgebreid aanbod van sportieve mogelijkheden kijk hiervoor op www.scflevostar-dronten.nl

 

Ga naar de bovenkant