Ritmische Gym

Bij ritmische gymnastiek beweeg je op de maat van verschillende soorten muziek. Het is een combinatie van lenigheid en dans, waarbij gebruik gemaakt kan worden van een bal, hoepel, touwtje, knotsen, of een sierlijk lint.

Onze les staat open voor alle meisjes en dames vanaf 12 jaar *  en  is er een leuke mix van leerlingen met en zonder een verstandelijke beperking.
Deze les is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers of leerlingen die anders slecht ter been zijn.

Wij oefenen op echte RG-technieken met en zonder het gebruik van de materialen.  Jaarlijks proberen we, mits er belangstelling voor is, aan enkele leuke demonstraties deel te nemen.  Wellicht wordt daar in de toekomst nog een vriendschappelijk  wedstrijdje aan toegevoegd.

Ook enthousiast geworden? Kom dan eens op een dinsdagavond tussen 19.00 en 20:00 uur kijken of met ons meedoen in gymzaal de Beurs! De RG-materialen zijn altijd te leen.  Ook voor vragen kan u bij ons terecht. 

*jongere leeftijden eventueel toegelaten in overleg met de trainster

Voor inlichtingen kan je contact opnemen met Viveka Schuiling,
e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. (0321) 841995

NIEUWS
seizoen 2019/2020

Zaterdag, 22 november 2019

Vandaag mochten de dames optreden in de pauze van de Lions of the proms. In de grote zaal waren voor de pauze optredens van lokale artiesten en na de pauze was Trijntje Oosterhuis aan de beurt. Maar in de pauze, keken bijna 650 paar ogen naar onze dames en dat was best indrukwekkend voor sommige van hen.

Ze begonnen met de dans zonder materialen en daarna de piratendans, zonder de bijpassende kleding. Dan ook nog op een vreemd podium met andere verlichting en heel veel mensen... Maar ze hebben het top gedaan!

Zondag, 3 november 2019

Vanmorgen om half negen waren we aanwezig in Almere. De olympics werd gestart met muziek, dat was swingen en zingen op de tribunes met een lampje in de hand, of in sommige gevallen om de vinger. En dat was nog voor we aan de koffie waren. Na de koffie omkleden en kijken naar de dansgroepen. In de pauze mochten zij hun eerste dans laten zien en het werd goed bezocht. De bezoekers kwamen speciaal terug de zaal in om naar hen te kijken. En wat een applaus hebben ze gekregen.

Kijk hier voor de eerste dans

Special Olympics Almere

In de pauze was er van alles te doen, er waren allerlei clinics en deze werden goed bezocht. Na de lunch gingen ze hun opmaken voor hun tweede dans, de piratendans. De ruimte om te dansen was kleiner dan ze gewend waren, maar ze pasten zich fantastisch aan. Na de tweede dans werden de prijsuitreikingen gehouden en ook Flevostar kreeg een medaille uitgereikt:

 

Dik verdiend! En wat een lange dag was dit. Moe, maar voldaan konden we weer huiswaarts. Op naar 22 november en dan al gaan starten voor de show in Hengelo 8 maart 2020.

 Voorbereiding Special Olympics

Zondag 3 november zijn de Special Olympics in Almere. Ritmisch gymnastiek is hierbij ook aanwezig met de Piraten dans en een dans zonder materialen.
Omdat Flevostar de enige vereniging is in Nederland die ritmische gymnastiek aanbiedt aan deze doelgroep, hebben ze geen tegenstanders en zullen ze in plaats van meedoen aan de wedstrijd twee demodansen doen.
De entree is gratis. 

De Special Olympics begint om 9.00 met het ontsteken van het Olympisch vuur. Flevostar mag voor de pauze, rond kwart voor twaalf, hun eerste demodans laten zien, dit is een dans zonder materialen. Deze dans ik een officiële dans binnen het ritmische gymnastiek.

Na de pauze mogen ze nogmaals optreden, deze keer met de bekende piratendans. De dames zijn er klaar voor!!!.  Het zou superleuk zijn als jullie ook komen kijken.

De Special Olympics is in de Topsporthal van Almere aan de Pierre de Coubertinplein 4. 

 


seizoen 2018/2019

Demonstratie op het Redeplein

Zie hier ons optreden tijdens de gym en dansgala in Hengelo Dansgala 2019 Hengelo

seizoen 2017/2018

Alle leden hebben een medaille gehaald voor het beoefenen van een materiaal.

Dansgala in Hengelo 

Zie hier voor de uitvoering:  Dansgala 2018 Hengelo