Onverwachte anonieme gift……

Het was het jaar 2007, een jaar zoals altijd.
Ik weet het nog heel goed. Ik kwam thuis na een drukke dag en vond in de brievenbus post voor onze vereniging, dat gebeurde eigenlijk wel vaker. Na het openen van de envelop stond er een berichtje dat er binnenkort iets belangrijks in mijn brievenbus te vinden was. Geen afzender vermeld en dus was het afwachten.

In die week, vrijdagmiddag, bij thuiskomst, lag er een envelop in de brievenbus, van de buitenkant een gewone envelop met postzegel erop en geen afzender, ook niet zo bijzonder. Na het openen van de envelop wist ik niet wat ik zag, heel veel geld! Ik kon het gewoon niet geloven!. Het was een geweldig bedrag van € 5000,00 in briefgeld. Zoveel geld had ik nog nooit in mijn handen gehad en ik wist dus niet wat me overkwam! Ik heb het geld wel heel veel keer nageteld, het gebeurd je niet elke dag dat je zoiets in je brievenbus vindt….. ( en wat kan je er heel veel leuke dingen mee doen was mijn eerste gedachte!).

Na een tijdje stond ik weer met de beide benen op de grond en voor mij was het gelijk heel duidelijk: deze gift dient zo snel mogelijk bij de penningmeester gebracht te worden! Als secretaris heb je een verantwoordelijke functie, daarbij hoort ook het goede voorbeeld geven bij én eerlijkheid duurt het langst dus….

Afijn, onze penningmeester van toen, Luc Griffioen (achteraf hoorde ik van Luc dat ik in paniek was) gebeld. Onze penningmeester was zeer content met deze gift en werd de afspraak gemaakt om gezamenlijk het geld te storten op de rekening van onze vereniging. ( in 2007 was de bank op vrijdagavond nog geopend). Ik ben van mening dat het geld met twee mensen naar de bank gebracht dient te worden om zo problemen te voorkomen. Na het storten van het geld ging van mij een last van de schouders af. Het geld was op de plek waar het hoorde! Het is nu 2015. Het geld wordt op een bijzondere goede manier besteed binnen onze vereniging.

Diverse benodigdheden zijn er van betaald zoals de dartshirts, drukkosten shirts voetbal en basketbal. Ook de sporttenues voor het voetbal zijn hiervan betaald. Tot op heden hebben wij, SC Flevostar, nog steeds profijt van deze geweldige gift!
We zijn nog steeds zeer content met deze gift en willen de gulle gever hiervoor nogmaals bedanken!