Op de fiets voor Flevostar

Zaterdag 30 mei werd de jaarlijkse Rabobank fietstocht gehouden om de kas van de vereniging te spekken. Een aantal bikkels hebben weer en wind doorstaan om de € 175,00 bijeen te fietsen. Mensen die mee gefietst hebben dank je wel voor jullie bijdrage!

Op zaterdag 30 mei was het zover. Met een groep van 7 personen, bestaande uit Jan, Wilco, Mirjam, Rosalie, Leon, Wouter en Viveka, werd er deelgenomen aan “de omloop van Flevoland” georganiseerd door de Rabobank.

Bij de start werden we o.a. uitgezwaaid door Tineke Schutte van het bestuur en deden we allemaal een SC Flevostar t-shirt aan. Vol frisse moed fietsten we richting Elburg door de weilanden en het Veluwe meer. We schoten vlot op met de wind in de rug! Onderweg werden we gepasseerd door andere groepen die sneller waren doordat ze veelal deelnamen op elektrische fietsen. Wij daarentegen lieten zien dat wij op eigen man (en vrouw)- kracht in staat waren om de 25 kilometer lange rit te fietsen. Dat was natuurlijk al een topprestatie te noemen.

Onderweg waren er controleposten waar we onze deelnemerskaart moesten laten afstempelen. Zo ook bij “de Oase” in Elburg aan het Veluwemeer. Alle deelnemende groepen namen daar ook een welverdiende pauze. Namens SC Flevostar kregen wij een kop koffie (of cola) met een lekker stukje appeltaart voorzien van een flinke dot slagroom. Heerlijk, want het smaakte prima en het gaf ons weer de nieuwe benodigde energie voor de laatste kilometers die we nu tegen de wind in moesten trappen. Onderweg verbaasden we ons dat we zoveel groepen in haalden. Kennelijk had het appelgebak zijn werk gedaan!

We vroegen ons meermaals af of we niet meer dan 25 kilometer aan het afleggen waren, want het leek veel langer. Jan had op zijn fiets een kilometerteller en kon dus goed controleren of dit ook zo was. En wacht dachten jullie? Ja hoor, we hebben wel 7 kilometer langer doorgereden, want bij de finish gaf de teller maar liefst 32 kilometer aan.

Bij de finish werden we toegejuicht en nogmaals op de foto gezet door de achterblijvers. Dit topteam was het gelukt om de 175 euro voor de club bij elkaar te fietsen. Van de Rabobank kreeg iedereen nog een oranje trofee cadeau in de vorm van lippenbalsem aan een keykoord. Een machtig mooie prestatie waar we allen super trots op zijn. De meesten waren wel behoorlijk moe na afloop. Gelukkig hadden we nog een heel weekend om uit te rusten!