1e Winnerstoernooi

Het was onze eerste Winnerstoernooi van dit seizoen. Met volle moed gingen we op pad.

Dat ze het zwaar zouden krijgen, dat wisten we. We hadden de jongens en meiden verteld dat ze nu echt tegenstand zouden krijgen en goed hun best moesten doen. Daarbij misten we drie van onze toppers. Maar dat het zo zwaar zou worden, had niemand van ons verwacht. De tegenpartijen waren ruim een kop groter en fysiek veel sterker. Maar Flevostar liet zich niet kennen. In de eerste (van de zes) wedstrijden werd de eerste score door Flevostar gemaakt, een prachtige goal. De tegenstanders werden wat feller en met wat knijp en duwwerk erbij, wisten ze zich naar een overwinning te helpen. Jammer, met 3-1 verloren. De tweede partij was echt een klasse hoger. Flevostar was strijdvaardig, maar niet sterk genoeg om voldoende tegenstand te bieden. Jaimee heeft het doel heel goed verdedigd met hulp van de overige spelers. Het doel werd slechts vier keer gepasseerd.  De derde partij was geen voetballen. Dat was voor Flevostar overleven. Niet omdat ze niet goed konden voetballen, maar omdat ze letterlijk omver gelopen werden. Er werd geschopt, geduwd en respectloos gespeeld. Twee van onze spelers gingen met blessures het veld af de anderen bleven knokken voor wat ze waard waren. Dat het "maar" 5-0 werd hebben ze aan hun eigen verdediging te danken... wat hebben onze jongens goed verdedigd tegen alle kanonskogels die werden afgevuurd op Jaimee. Het had 20-0 kunnen zijn...

In de pauze hadden we besloten niet verder te gaan met het toernooi, wetende dat we twee geblesseerden hadden en we opnieuw tegen het laatste team moesten spelen. De motivatie was weg. Verliezen vinden onze kinderen niet erg, knokken vinden ze ook niet erg, maar dat er zonder respect gespeeld wordt, dat was niet te behappen. Gelukkig heeft de organisatie in de gaten gehad dat we in de verkeerde poule zaten en zal er de volgende keer beter gekeken worden.

We hebben niet gewonnen vandaag, eerlijk gezegd hadden we dat ook niet verwacht... toch zijn wij kampioen geworden.... kampioen in sportiviteit. En voor wat het waard is, ik en alle andere Flevostarfans zijn trots op ons team!!!